לטייל זה לחיות

ל''ג בעומר במונטנה

10-16.5.2020

בכל שנותינו בארץ לא ראיתי טעם לקחת את הילדים בשעת ערב מאוחרת להצטופף בעזרת הנשים המרוחקת בשביל לראות את עשן המדורה של ל"ג בעומר. העדפתי להשכיב אותם לישון בזמן והם אפילו לא ידעו שהפסידו משהו… מבחינתם מדורת ל"ג בעומר היתה רק בגן.

כשקמתי בבוקר וראיתי שיורד שלג התאכזבתי וחשבתי שגם השנה הם לא יזכו לראות מדורה ולחגוג את ל"ג בעומר. אבל בצהריים השלג פסק ואפשר היה לצאת החוצה (למרות הרוחות).

כך יצא שמדורת ל"ג בעומר הראשונה בה נכחו יהונתן ויעל היתה דווקא כאן במונטנה ודווקא בשנה בה הילדים בישראל לא חגגו במדורות….

המדורה הפרטית הראשונה שלנו היתה חוויה מדהימה ומרגשת גם לנו וגם לילדים!

את השבוע הגשום אנחנו מבלים בעיקר בבית בלמידה ומשחקים. למרות שאנחנו גרים בבית הזה כבר חודש, הילדים מגלים כל יום משחקים חדשים ולא משעמם כאן לרגע…

אחרי שלושה ימים בבית אנחנו מחליטים לצאת לטיול בגשם, אפילו רק לראות נוף דרך חלונות הרכב…

כשנראה היה שקצת התחמם יצאנו עם הילדים לפארק SACAGAWEA PARK , אחרי רבע שעה נהיה קר והתחיל לטפטף אבל זה לא הפריע להם סופסוף גינה עם מתקנים… הם המשיכו לשחק….

Booking.com

ובסוף כל יום טיול הכי כיף לחזור הביתה ולגלות שוב שהבית שלנו בתוך הנוף הכי יפה במונטנה

בארץ, מעולם לא קנינו חלות או לחם. תמיד אפינו גם חלות וגם לחמניות בריאות מקמח מלא.

אחרי 8 חודשים של לחמניות וחלות קנויות התגעגענו ולכבוד שבת אפיתי לבד חלות, בלישה ידנית! ללא מיקסר!

מתכון לחלות:

מרכיבים:
2 כפות שמרים יבשים או טריים של שמרית
500 מ׳׳ל מים פושרים
חצי כוס סוכר
¾ כוס שמן
קילו קמח לבן
כף מלח

הכנה:
בקערה שמים תחילה את השמרים ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים,
שמים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומערבבים.
מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק.

משמנים את הקערה והבצק.
מתפיחים את הבצק שעה. קולעים חלות ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מורחים ביצה ואופים בחום של 200 מעלות.

מתכון לעוגת שוקולד פירורים ב5 דקות! ללא מיקסר:

3 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1 ביצה

כוס שמן

3 כפות סוכר

לערבב טוב לבצק פירורי, לשטח 4\3 כמות על תבנית. 

את הרבע הנותר מפוררים מעל המלית.

מלית:

במיקרוגל ממיסים:

200 גר' שוקולד מריר 

כוס וחצי סוכר

חצי כוס שמן

חצי כוס מים

2 כפות קקאו

מוסיפים במהירות 4 ביצים שלימות. שופכים על הבצק ומפוררים עליו את שארית הבצק.

אופים בחם של 180 מעלות כ50 דקות.

 

 

בואו לטייל איתנו בזמן אמת!

בואו לטייל איתנו בזמן אמת!

איך מתכננים טיול?

Booking.com

יעניין אותך גם:

יעניין אותך גם:

Booking.com

יעניין אותך גם:

Booking.com