תפריט ומתכונים לחג הפסח

ללא חשש קטניות ושרויה

סלט גזר מתוק

4 גזרים מגורדים דק

1 תפוז חתוך לקוביות

2 כפות סוכר

כוס מיץ תפוזים

סלט קישואים בטעם כבד

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות

4 קישואים חתוכים לקוביות

מלח ופלפל שחור

ביצה קשה -לא חובה

מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הקישואים ומאדים עד להשחמה. טוחנים ומתבלים לפי הטעם.

סלט חצילים "על האש"

דוקרים חציל שלם במזלג, עוטפים את החציל בנייר כסף ומכניסים לתנור עד שמתרכך.

מרוקנים את בשר החציל לקערה, מוסיפים פטרוזיליה (אפשר גם שן שום) וטוחנים.

מתבלים במיץ לימון ומלח.

מטבוחה

4 עגבניות חתוכות לקוביות

2 שיני שום

פלפל חריף

שמן זית 

פפריקה ומלח

מבשלים את העגבניות עד שמתרככות לגמרי

מוסיפים פרוסות שום, קוביות קטנות של פלפל חריף ומעט שמן זית

מלפפונים

4 מלפפונים חתוכים לפרוסות 

1 גמבה חתוכה לרצועות או קוביות

חצי בצל קטן חתוך לקוביות או רצועות

מתבלים בחומץ(או מיץ לימון) וסוכר

 

חרוסת

3 תפוחים

2 אגסים

3 בננות 

אגוזים ושקדים 

יין

טוחנים ומתקנים לפי הטעם

דג ברוטב אדום

מאדים בצל, פלפלים וגזר עד שמתרככים

מוסיפים עגבניות ונותנים גם להן להתרכך

מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים – מה שיש ואוהבים…

מוסיפים את הדגים (בישלנו פורל,סלמון ומושט באותו סיר) 

דג סלמון חמוץ מתוק

3 כוסות מים

חצי כוס חומץ (שמנו במקום זה מיץ לימון)

4\3 כוס סוכר

כף מלח

2 בצלים פרוסים

עלי דפנה

פלפל אנגלי

מבשלים במשך שעה ומוסיפים את הדג ב8 דקות האחרונות.

חביתיות\בלינצ'ס

חביתיות למרק עוף ובלינצ'ס תפו"א:

6 ביצים

כוס מים

3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה

קורט מלח

שמן לטיגון

מקציפים טוב את הביצים ומוסיפים תוך כדי את המים הקמח והמלח

מטגנים על מחבת טפלון.

אפשר לחתוך כאטריות למרק או למלא בלינצ'ס בפירה או בשר טחון.

כתף ביין

מטגנים קוביות בצל וגמבה

מטגנים על זה את הכתף דקה מכל צד

מוסיפים שיני שום שלמות, עךי דפנה, פלפל אנגלי ויין ומבשלים שעתיים.

פורסים לפרוסות יפות ואופים בתנור עוד שעתיים.

לביבות תפו''א ובטטה שאי אפשר להפסיק לנשנש

2 בטטות 

4 תפוחי אדמה

5 ביצים

חצי כוס קמח תפוחי אדמה

מלח ופלפל שחור

מגרדים את הירקות ומסננים את הנוזלים

מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומטגנים. (אפשר גם לאפות)

קומפוט תפוחים

מבשלים תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים עד לריכוך

מוסיפים סוכר

מסננים מהמים וטוחנים

אוכלים קר

מרק פירות קר

מבשלים פלחי אפרסקים ושזיפים רכים עם סוכר כ15 דקות. מגישים קר.

עוגת שוקולד ללא הקצפה

4 ביצים

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס קקאו

1.5 כוס סוכר

כוס שמן

חצי כוס קמח תפו"א

1 אבקת אפיה (לא שמנו)

1 סוכר וניל (לא שמנו)

 מערבבים היטב ואופים על 170 כ40 דק'.

עוגיות שקדים

4 כוסות קמח תפו"א

1.5 כוסות שקדים טחונים

2 ביצים

1.5 כוסות שמן

חצי כפית מלח

1 כוס סוכר

לערבב הכל, להכין עיגולים קטנים ושטוחים ולאפות 15 דק' על 180.

עוגת בננות ואגוזי מלך

7 ביצים

4\3 כוס סוכר

2 בבנות בשלות מעוכות 

כוס אגוזים קצוצים

3 כפות שמן

חצי כוס קמח תפו"א

מקציפים חלבונים וסוכר

מערבבים חלמונים עם כל שאר החומרים

מאחדים תערובות בתנועות קיפול עדינות ואופים על 170

עוגת קפה ושקדים

6 ביצים

1.5 כוסות סוכר

חצי כוס שמן

100 גרם שקדים

כף נס קפה עם קצת מים רותחים

חצי כוס קמח תפו"א

1 א. אפיה (לא שמנו)

מקציפים ביצים וסוכר

מערבבים חלמונים עם שאר החומרים

מאחדים תערובות בתנועות קיפול עדינות ואופים על 170

עוגת תפוחים ללא הקצפה

4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3\2 כוס סוכר

כוס וחצי יין אדום

כוס קמח תפו"א

כןס שקדים טחונים

3 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס אגוזים קצוצים

 

שמים בקערה את התפוחים, הסוכר והיין ומשרים כחצי שעה.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב

אופים על 180 מעלות כ40 דקות.

בואו לטייל איתנו בזמן אמת!

תרומה לאחזקת ופיתוח האתר

לשמחתי הרבה, מאז עלה האתר לאוויר גולשים רבים נעזרים, לומדים, משתפים ומגיבים.
בכוונתי להמשיך ולפתח את האתר ולהוסיף בו אפשרויות וכלים נוספים עבור כולם.
כידוע לכם, פיתוח ותחזוקת האתר עולים לא מעט ומצריכים זמן עבודה רב.
אני מזמינה אתכם לתרום ולהיות שותפים באחזקת האתר ובפיתוחו – איש כפי יכולתו.
כדי שאוכל להמשיך לעדכן ולתחזק את האתר למענכם.

התרומה כאן מתבצעת באמצעות מערכת PayPal בצורה מאובטחת ופשוטה ביותר.
תודה!

Booking.com

בואו לטייל איתנו בזמן אמת!

איך מתכננים טיול?

Booking.com

יעניין אותך גם:

יעניין אותך גם:

Booking.com

יעניין אותך גם:

Booking.com